François Seyns en Colette Vanhee

Restaurant Ter Talinge

Culinair genieten in Waardamme

Een geluk dat dit sympathieke restaurant vanaf de hoofdweg (Kortrijk-Brugge) duidelijk staat aangeduid. François Seyns heeft zijn restaurant immers neergezet, verscholen in een villawijk in Waardamme, net ver genoeg van de drukte van de hoofdbaan, en toch vanuit alle hoeken bereikbaar.

Iedereen heeft ergens wel een lievelingsrestaurant, waar men altijd met grote verwachting terugkeert en dat men met evenveel tevredenheid over het lekkere eten als de aangename sfeer verlaat. Zo’n restaurant is Ter Talinge. Patron-chef Seyns heeft er sinds 1982 de keuken stevig in zijn greep. Samen met zijn vrouw Colette, een ideale gastvrouw, levert hij kwaliteit tot tevredenheid van een vast en enthousiast cliënteel.

Bij grote koks zijn juist de simpele dingen het best. De chef zoekt het dan ook niet te ver. Voor hem zijn prima producten, versheid en kwaliteit de basis van alles. Zo is er bv. de ter plekke gerookte zalm en forel, de huisbereide eendenleverpastei, vers gebakken brood en allerhande patisserie en nagerechten.

De inrichting is sfeervol met zicht op de prachtige tuin en het zonnig terras.
In de bar en op de stemmig ingerichte verdieping is er ruimte voor een gezellig aperitief of een kleine receptie. Er is een aparte zaal beschikbaar tot 24 personen voor privé- of familiefeesten.